maanantai 1. heinäkuuta 2013

Päivä 5 - Jussin luo

Tapan univelkoja ja nukun yhdeksään. Juon pari kuppia kahvia ja sitten lähdetään Antin veljen Jussin luo katsomaan minulle autoa. Auto on tietysti juuri hajonnut (de javu). :-) Antti epäilee että vain polttoainesuodatim on tukossa. Jussi oli vahingossa tankannut bensiiniä siihen. Lämmintä piisaa auton mittari näyttää +36 astetta. Ikkunat auki ajellaan kohti Idiota, joka on Palm Springsin takana, noin 100 mailia Ontariosta itään. Antti kertoo tarinoita saapumisestaan Californiaan 70-luvulla. Ensimmäisistä työvuosista ja tutustumisesta työnantajaansa"baapiin". Seurailen huolestuneena lämpömittarin nousua. Antti naureskelee touhulleni. Ikkunoiden auki pitäminen ei auta enää yhtään. Työnnän käteni ulos ikkunasta. Tuntuu kuin joku puhaltaisi siihen hiustenkuivaajalla. Laitamme ikkunat melkein kiinni. 42, 43, 44, 45, 46 astetta näyttää mittari Palm Springsissä



Saavumme Jussin ja Marjatan luo. Paikalla on myös Jussin piika Jouni ja hänen tyttärensä Emma.
Moikkaame pikaisesti myös Marjattaa ja siirrymme autotallin puolelle, kuinkas muuten. Tallissa on paljon Jussin nuorimman pojan moottoripyöriä, joita he yhdessä kunnostavat. Mm. Tuutti Honda, 900 Kawasaki, 500 Suzuki.
On tukahduttavan kuuma. Otan paidan pois ja siirryn aurinkoon, muut pojat ovat varjossa autotallin puolella. Juon/juodaan vuorotellen olutta ja vettä. Jussi tunkee juomiin limeä. No toimiihan se. Antti alkaa vaihtamaan polttoainesuodatimta. No tukossahan se on. Ei vaihdettu sataan tuhanteen mailiin ja bensan laittaminen tankkiin on lopullisesti tukkinut sen. Suodatin vaihdettu, mutta auto ei käynnisty. Kuuntelemme auto alla.... naftapumppu ei pidä ääntä. Se on rikkoutunut koska joutunut liian kovalle pumpatessaan tukkiutunutta suodatinta vasten. Eli palaamme täältä yhdellä autolla. Näin jo mielessäni ajamassa itseni ilmastoidulla isolla Dodge pickupilla.
Jouni ja Emma lähtevät. Siirrymme Antin ja Jussin kanssa taka pihalle uimaan ja ottamaan aurinkoa.


Takapihan mittari näyttää +44. Puhutaan paskaa ja käydään välillä uimassa. Kolkyt asteinen vesikin tuntuu viileältä. Veljekset humaltuvat, siirryn vesilinjalle, taidan ajaa kotiin. Jussi keittää perunat ja paistaa hyvät pippuriset lihat. Siirrymme sisälle syömään ja Marjattakin tulee mukaan keskusteluun. Välillä kaikki puhuvat yhtä aikaa, antti ja Jussi kinastelevat. Naurattaa.
Juodaan vielä kahvit ennen lähtöä. "Yllätys yllätys" Jussi laittaa kaikille salaa rommia kahviin. No onneksi olen ollut vesilinjalla ja kahvi ei ole vahvaa. Ajan paluumatkan. Aurinko laskee pikku hiljaa, Antti kertoo matkalla näkyvistä tuuli voimaloista (joita on tuhansia). Antin kanssa tuntuu juttua riittävän, mutta nyt ollaan muutama hetki ihan hiljaakin. Ontariossa on enää 34 astetta yhdeksän aikaan.
Huomenna olisi sitten Born Free. Dani ja Antti suunnittelee ajoreittiä. Yritämme välttää tietullit. Sovimme että lähdetään puoli kahdeksan. Haluan olla paikalla puolitoista tuntia ennen kuin se avataan.
Jännittää...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja: