sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Päivä 4 - suuntana Los Angeles

Heräsin 6:15. Suihkuun, kamat kasaan ja odottelemaan taksia. Lähdin kolme tuntia ennen koneen lähtöä, koska ruuhkista ei koskaan tiedä. Tilasin taksin hotellin respan kautta jo edellisenä iltana. Tämän kertainen kuljettaja oli todella mukava. Heti autom lähdettyä liikkeelle hän alkoi kertomaan ympärillä olevista nähtävyyksistä. Ja kun mitään erikoista ei ollut, niin Brooklynin ka New Yorkin historiasta. Hän kertoi myös menevänsä syksyllä naimisiin ja tekevänsä nyt 16 tunnin työpäiviä! 45 minuutin matka meni nopeasti, annoin kunnon tipit.
Lentomatka tuntui pitkältä. Nukuin pikku pätkiä. Vieressä istui ärsyttävä huokailijatyyppi. Huoh! Ehkä joku kuuskymppinen. Huoh! Sillä oli ainakin sentin paksuiset käsikarvat. Ja aina kun se liikahti niin karvat osuivat minun käteeni. Huoh! Emme puhuneet toisillemme.




Keli kentällä oli mukava, noin 30 astetta. Edessä oli puolentoista tunnin matka itään päin kohti Ontariota. Ajeltiin ikkunat auki, koska ilmastointi oli rikki, great!
Sisämaahan päin ajettaessa lämpö alkoi pikkuhiljaa nousemaan. Perille päästyä mittari näytti +38 astetta. Antilla on pihalla kunnon suomalainen puusauna, joten laitettiin sauna tulille.




Parin tunnin saunomisen ja uimisen jälkeen ilma ei tuntunut ollenkaan niin kuumalta.
Aikaero, matkaväsymys, kuumus ja saunominen vähän painoivat, mutta piti kuitenkin lähteä Born Free Pre-partyihin Anaheimiin.
Hieman jännitti lähteä yksin yönselkään ajelemaan. Kartta jonka sain lainaksi oli vuodelta -86. :-) Otin kuitenkin puhelimeen muutaman ruudun kaappauksen google mapsista. Puhelimen navigaattori ei ulkomailla toimi.
No reitti oli lopulta erittäin helppo. Harhailu johtui taas ihan muista syistä. Moottotitien kaistat (3-6 kpl) ovat kapeita ja vauhti kovaa. Päätin ajella aluksi satasta ja totutella menoon. Koska väsytti, päätin hakea vähän piristystä. Ajoin highwayn liittästä alas ja poikkesin huoltoasemalle. 2 isoa Red Bullia, vettä ja pähkinöitä. Lun lähden huoltoasemalta huomaan että tässä kohtaa ei olekkaan liittymää takaisin freewaylle. Lähden ajamaan takaisin päin. 3-4 mailin päästä tulen seuraavaan liittymään. Tässä kohtaa highwaylle menevä liittymä on suljettu huolto töiden vuoksi. Juon kummatkin RedBullit. Jatkan matkaani kohti lähtöpistettä. Lopultakin löytyy liittymä josta pääsen takaisin highwaylle ja pääsen jatkamaan matkaani. (Jotenkin tämä alkaa muistuttamaan metrolla ajoani).
Aurinko on laskenut. Laitan radion päälle, Tom Jones laulaa Delilahia. Kuutelen klassikoita ja nautiskelen matkanteosta :-) Teini-iän ohittanut kartta sylissä suunnista kohti Anaheimia. Olen noin parin mailim päässä kohteesta ja hyvin kartalla mihin olen menossa, kunnes ohi pyyhältää pari Chopperia. Mihin ne nyt kääntyy? Tietääköhän ne paremmin mihin ollaan menossa? Päätän seurata heitä. Muutaman korttelin jälkeen he tekevät u-käännöksen, ovat perhana eksyksissä. En aivan ehdi heidän peräänsä ja kadotan ne. Palaan muutaman turhan mailin jälkeen takaisin suunnitellulle reitille. Löydän suoraan kohteeseen. Mitään bileitä ei kyllä näy missään, eikä pyöriä.?????? Ajelen edes takaisin kynnes päätän pysähtyä huoltoasemalle ja kysyn neuvoa. Meksikaani näyttää tien samaisen rakennuksen takapihalle, jonkavedessä pyörin monta kertaa. Kiitän ja kumarran












Bändi oli erikoinen, mutta pidin siitä. Hyvää mättöä. Tapasin Ryan "acebartenderin", johon tutustuin muutama viikko sitten Ruotsissa. Oli mukava vaihtaa muutama sana, mutta nyt ei oikein kieli taivu kun väsymys painaa. Otan muutamia kuvia. Ikävä kyllä otin väärän kameran mukaan. Kuvat ei oikein onnistu kun on niin pimeää. Lähden kahdentoista jälkeen ajelemaan kotiin päin. Koska Losin alueella asuu 26 miljoonaa ihmistä, niin teiden korjaustyöt on pakko suorittaa yöllä kun ei ole ruuhkia. Paluu reittini highway on suljetty ja minut ohjataan kiertotielle. Nyt ei jaksaisi. Yritän skarpata ja huonoja opasteita seuraillen löydän kuin löydänkin tieni takaisin reitille. Klassikko kanava pauhaa radiossa. Matkaa on vielä psri kymmentä mailia. Pakko läpsiä itseä avokämmenellä poskille että ei nukahda. Puikkaan Antin Chryslerin talliin ja Zzzzzzzzzzz
Posted using BlogPress from my iPhone

Ei kommentteja: